Jalkaterän vyöhykejärjestelmä

Korvan vyöhykejärjestelmä

Vyöhykkeiden käsittelyä puikolla

 Vyöhyketerapia eli refleksologia on vanha hoitomuoto, jota on käytetty eri puolilla maailmaa jo tuhansia vuosia. Se kehittyy jatkuvasti hoidosta saatujen havaintojen ja kokemusten myötä. Se on käsin ja vyöhykepuikoin tehtävää hoitoa, jossa stimuloidaan kehossa olevia heijasteita mm. jalkateristä, sääristä, korvista ja käsistä. Vyöhyketerapian avulla voidaan tehdä analyysi terveydentilasta ja ennaltaehkäistä ja hoitaa erilaisia häiriötiloja.

Hoito elvyttää kehon omia parantavia voimavaroja ja tasapainottaa elintoimintoja.

Hoito sopii kaikille, koska käsittely aina 'räätälöidään' asiakkaan tarpeen ja tilanteen mukaan. Refleksologia sopii hyvin terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Hyviä hoitotuloksia on saatu mm. seuraaviin ongelmiin:

aineenvaihduntaongelmat, erilaiset jännitystilat (mm. stressi ja paniikkihäiriö), unettomuus, särky- ja kiputilat, vaihdevuosiongelmat, hormonaalinen tasapainotus, tuki-ja liikuntaelinongelmat, migreeni, koliikki. Fibromyalgiaan on saatu erittäin hyviä hoitotuloksia.

Hoidon vaikutukset ovat aina yksilöllisiä, tavallisimmat reaktiot hoidon aikana tai sen jälkeen ovat : rentoutuminen, kehon toimintojen ja verenkierron aktivoituminen, aineenvaihdunnan vilkastuminen ja kuona-aineiden poistuminen, kipu- ja särkytilojen lievittyminen, unen laadun parantuminen, stressin sietokyky kohoaa, vastustuskyvyn kohoaminen, piristyminen, vilunväristyksiä, lisääntynyt janon tunne, tunnereaktiot, itkuisuus, ärtyneisyys.

Negatiiviset reaktiot menevät äkkiä ohi. Jos mahdollista, hoidon jälkeen olisi hyvä levätä ja juoda normaalia enemmän.

Hoito on yhteistyötä terapeutin kanssa ja voit kertoa itsestäsi ja ongelmistasi sillä terapeutilla on vaitiolovelvollisuus. Käsittelyn voimakkuus säädellään aina yksilöllisesti. Vyöhyketerapia on luontaisterapeuttinen hoitomuoto joka toistaiseksi ei kuulu koululääketieteen piiriin. Luontaisterapiat eivät kumoa koululääketiedettä eikä kilpaile sen kanssa. Ne voivat täydentää toisiaan.

Mikäli käytät lääkkeitä tai olet saanut ohjeita lääkäriltäsi, muista kertoa niistä terapeutillesi. Lääkärin määräämiin lääkkeisiin emme hoidossa puutu, sinä neuvottelet itse niistä lääkärisi kanssa.

Niskan avausta puikolla